Premis de Recerca Científica a reptes urbans a la ciutat de Barcelona


Convocatoria "cerrada"
Entidad convocante:
Ajuntament de Barcelona
Categoría:
Premios
Ámbito:
Nacional
Inicio:
Plazo interno:
Plazo real:
Cuantía:
100.000 €
Descripción:

L'àmbit de Ciència i Universitats de l'Àrea té, entre els seus objectius, el de dedicar finançament específic a la recerca i millorar la interlocució entre l'Ajuntament i l'ecosistema científic perquè els actors científics de la ciutat se sumin a la recerca de solucions innovadores, justes i disruptives per als reptes urbans que afronta Barcelona, solucions que en la majoria d'ocasions neixen d'una recerca científica d'avantguarda i compromesa amb l'entorn i les necessitats socials de la ciutadania.

Davant la crisi socioeconòmica, sanitària i ambiental sobrevinguda per la covid‐19, l'àmbit de Ciència i Universitats de l'Àrea fa una crida a l'ecosistema local de recerca científica per investigar les solucions als reptes que té la ciutat de Barcelona i trobar nous camps de recerca, processos, serveis o metodologies que ajudin a imaginar la ciutat en el nou context, així com a accelerar‐ne la recuperació d'una manera disruptiva.

Aquesta convocatòria està adreçada, de manera oberta i sense constriccions de formats i maneres de fer, a aquelles persones del teixit investigador que, de manera individual o col∙lectiva, vulguin contribuir a generar idees, respostes innovadores i aplicacions als principals reptes que té plantejats Barcelona com a ciutat i com a conurbació metropolitana.

Els projectes a què s'adreça aquesta convocatòria han d'emmarcar‐se en una o diverses de les temàtiques següents:

  • Densitat de població, espai públic i benestar social
  • Benestar social en relació amb l'habitatge i els serveis bàsics
  • Mobilitat sostenible de persones i productes
  • Emergència climàtica i ciutat
  • Envelliment de qualitat, infància i ciutat
  • Ciutat i visitants
  • Nous espais i models productius a la ciutat
  • Alimentació sostenible i ciutat
  • Tecnologia i millora dels serveis públics

S'entendrà que el terme "ciència" o "científica" es refereix a totes les branques del coneixement, ja sigui de la branca de la filosofia natural com la branca social o la humanística. Així doncs, el repte es podrà abordar des de qualsevol disciplina o equip interdisciplinari. Entre d'altres, i sense que tingui caràcter limitador, parlem de:

  • Ciències naturals i experimentals
  • Ciències exactes i formals
  • Ciències socials
  • Arts i humanitats
  • Enginyeries i ciències aplicades

Un repte urbà el podem definir com una nova manera de resoldre problemes urbans i necessitats complexes de la ciutat que requereixen solucions innovadores i que evita la prescripció o sol∙licitud específica de solucions.

Requisitos

La participació a les convocatòries està oberta, per regla general, a qualsevol persona física o jurídica. La convocatòria podrà especificar, però, la possibilitat de ser destinada a un col∙lectiu en concret.

Les persones físiques o jurídiques que vulguin participar en la convocatòria hauran de presentar la sol∙licitud i documentació en temps i forma, i una proposta de projecte que respongui al que especifiquen les convocatòries.

Els/les participants han de tenir accés a internet, ja que només es pot participar a la convocatòria a través de mitjans electrònics. Els/les participants han de proporcionar una adreça de correu electrònic i un número de telèfon de contacte vàlids que s'utilitzaran per enviar‐hi notificacions, sol∙licitar la informació addicional necessària i comunicar els resultats relatius a la convocatòria a la que s'han presentat.

En participar a la convocatòria, els/les participants garanteixen que la informació continguda en la Proposta serà exacta i completa, i que, mitjançant la presentació de la Proposta, la seva participació no infringirà cap contracte ni drets de tercers incloent patents, drets d'autor, secret comercials, informació privilegiada o confidencial, marques registrades o drets de privadesa, incloses les dades personals.

Splicitud

Documentació

- Document de sol∙licitud.

- Les dades identificadores de la persona signant.

- DNI/NIF de la persona o persones participants.

- Declaració de representació i solidaritat de la proposta (en cas de grup de fet).

‐ Dades de contacte.

‐ Currículum dels o de les participants.

‐ Memòria del projecte, incloent‐hi la informació següent (màxim 25 pàgines):

Una descripció del projecte, dels seus objectius i de la seva adequació als objectius de la convocatòria, incorporant la informació d'acord amb el que es preveu al punt 5 d'aquesta.

  • Metodologies de treball previstes.
  • Una breu planificació del temps de realització del projecte, i un pressupost detallat.
  • Activitats de difusió dels seus resultats, possibles entitats o altres actors socials amb qui vincular la recerca.

‐ Declaració responsable relativa a la designació d'una adreça de correu electrònic com a mitjà preferent per rebre totes les notificacions.

‐ Declaració responsable relativa al compliment dels requisits exigibles per participar en la convocatòria i a l'acceptació de les bases i la convocatòria.

‐ Acceptació de la política de privadesa i protecció de dades.

‐ Cessió de drets d'imatge.

En casa d’interés, contactar amb el Dpt. Gestió de la Recerca abans del 29 d’octubre de 2020.